Kurser

Är du nyfiken på klickerträning och hur man kan översätta traditionell hästträning till ett belöningsbaserat förhållningssätt? Vill du få mer utrymme att lära dig mer än en enstaka privatlektion? Då finns det möjlighet att boka mig för kurs eller föreläsning. Här kan du läsa mer om tillgängliga upplägg!


Kursutbud 2022

Inlärning och belöningsbaserad hästträning
Föreläsning (ca 2,5 h) » 2500:-
Under denna föreläsning går vi igenom inlärningsteori och grunder inom belöningsbaserad hästträning. Deltagarna får även testa att klickerträna varandra, tips om hur man undviker vanliga fallgropar och inspiration kring hur positiv förstärkning kan tillämpas i vardag och träning.
Antalet deltagare anpassas efter lokalens storlek, men ett riktmärke är max 10 personer för att alla ska få utrymme att delta i diskussionerna.

Introduktion till belöningsbaserad hästträning » Heldagskurs (ca 6 h) » 6000:-
Under denna kurs varvas teori med praktik. Vi startar med en föreläsning där deltagarna kommer lära sig mer om grunderna inom belöningsbaserad hästträning. Under kursdagens andra hälft finns utrymme att öva praktiskt tillsammans med deltagarnas egna häst. Vi fokuserar på grundfärdigheter så som paus, kontakt, nostarget och fritt följ. Kursen har utrymme för 3-4 deltagare med häst och ca 6 deltagare utan, beroende på anläggningens kapacitet. En privatlektion per ekipage ingår.

Privatkurs med anpassat tema » Halvdagskurs (3 h) » 3000:- / Heldagskurs (6 h) » 6000:-
Har du redan koll på grunderna? Då kan du skräddarsy kursupplägget utifrån egna önskemål och behov. Vill du fokusera på belöningsbaserad akademisk ridkonst, gymnastiserande övningar, vardagshantering eller något annat? Vi startar med en kortare föreläsning men lägger därefter större fokus på praktiska övningar. Detta upplägg kan bokas som en halvdagskurs för 1-2 deltagare med häst, eller som en heldagskurs för 3-4 deltagare med häst. Minst två privatlektioner per ekipage ingår. Varmt välkommen att kontakta mig för möjliga upplägg!


Bokningsvillkor Kurs och föreläsning

  • Bokning sker enklast via mail info@equituna.se men det går även bra att ringa mig för mer information. Om jag inte svarar, lämna ett meddelande med namn och nummer så ringer jag upp.
  • Betalning sker via förskottsbetalning till bankgiro, alternativt faktureras kursen med 10 dagars betalningsvillkor.
  • Kurs/föreläsning faktureras till arrangören. Kursarrangör ansvarar även för övriga deltagares inbetalningar samt att lokaler och träningsplats är färdigställda på kursdagen.
  • Avbokning som sker mindre än 24 timmar innan det bokade tillfället, debiteras med hela avgiften via faktura. Undantagsfall vid sjukdom eller andra oväntade förhinder (och det går självklart bra att boka om till annan dag vid plötsliga förhinder).
  • Vid resor längre än 2 mil (från Eskilstuna centrum) tillkommer milersättning med 25 kr/mil.