Cirkustuppen

image

Nu sitter stegran äntligen på kommando! Rooster har alltid haft lätt för resning när vi leker men däremot svårt att koppla ihop beteendet med min signal – fram tills nu! Bäst blir stegringarna när han kommer in i dem med mycket energi, men han kämpar på bra även från stillastående. Inlärningsprocessen har varit uteslutande belöningsbaserad, utan press och tvång på fria ytor. Jag har ”fångat” beteendet genom att lyfta mina händer samtidigt som han reser sig, plus belönat stegringen genom att ropa ”braaa” och ge godis. Det har tagit oss flera år att nå hit! Vi har i och för sig aldrig intensivtränat utan bara testat någon gång då och då.

Trickträning är verkligen Rooster grej. Aldrig är han så motiverad, sprudlande glad och ambitiös som när vi övar trick! Det blir nog en cirkushäst av honom en vacker dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *