Hanna, Rooster och Micko

Hanna är 24 år och en riktig mångkonstnär. Fotograf, skribent, diplomerad hästmassör och blivande beteendevetare bland annat! Jag kommer från de djupa skogarna i Värmland men bor numera i Eskilstuna, där jag pluggar på Mälardalens högskola samt jobbar som personlig assistent inom autismenheten. Ser mig själv som en driven, kreativ och jordnära person. Hästintresserad sedan barnsben, hästägare sedan ett par år tillbaka. Hösten 2010 fick jag upp ögonen för barfota och underhållsverkar mina hästar själv numera. Brinner för naturlig hästhållning och intresserar mig även för inlärning och beteenden. I framtiden drömmer jag om att arbeta med djur och människor i behandlande och inspirerande syfte, både på ett mentalt och fysiskt plan.

DSC_0078The Rooster (Tuppen) är en varmblodig travare f. 2001. Var min foderhäst i två år innan ägarbytet februari 2010, och hans ständiga motivationskurser har lett in mig på många spännande vägar. Vi har nog testat de flesta metoder som finns att finna… i slutändan fastnade vi för klickerträningen! När jag slutade lägga press och istället förstärkte beteenden genom belöning, totalförvandlades min tupp. Från att ha vägrat röra sig en meter hänger jag knappt med i svängarna längre! Tuppen rider, kör, tricktränar och skolar jag inom akademisk ridkonst.


Micarno
(Micko) är en arabvalack f. 2000 som jag hämtade hem julen 2010. Han har inte fått så mycket uppmärksamhet tidigare i sitt liv, mest gått i hagen och skrotat. En känslig, lite osäker men klok och snabblärd ponny med massa energi. Det var ett väldigt spontant beslut att han överhuvudtaget hamnade hos mig, men jag ångrar det verkligen inte. Efter en tid som fodervärd står jag nu som ägare! De första åren hos mig har det mest varit fokus på att få honom trygg i vardagliga situationer och sakta bygga upp konditionen. Just nu tränar vi akademiskt från marken och målet är att rida in honom i sommar.

DSC_0315

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *