Hästmassage

Har din häst begränsade rörelser, är svår att ställa i något varv, öm i ryggen eller upplevs bråkig i ridningen? Allt detta kan vara tecken på muskelspänningar, vilket hästmassage har en positiv inverkan på. Massagen stimulerar nämligen läkning genom att minska spänningar och öka cirkulationen i kroppen. Den är också förebyggande eftersom behandlingen underhåller och mjukar upp muskulaturen.


massageMin utbildning: Jag är diplomerad hästmassör samt sadelspecialist och erbjuder i dagsläget massagebehandlingar på häst i Eskilstuna med omnejd. I mån av tid kan jag vid förfrågan åka längre sträckor. Under de senaste åren har jag även gått grundkurser i hovvård, läst en universitetskurs i hästens beteendebiologi, varit på kurser och föreläsningar i Akademisk ridkonst m.m. I takt med att jag vidareutbildar mig kommer fler tjänster inom friskvård på häst att tillkomma.

Inför besöket: Hästen ska vara ren och torr samt stå i en för hästen trygg och säker miljö, med gott om utrymme för mig som massör att arbeta runt hästen.

Under besöket: Du som hästägare kommer att få svara på lite frågor kring hästens bakgrund, upplevda problem och användningsområden. Därefter analyserar jag hästen både i rörelse och stillastående, för att upptäcka eventuella rörelsestörningar eller ojämn muskeluppbyggnad. Sedan känner jag igenom hela hästen efter spänningar, för att slutligen utföra själva massagebehandlingen.

Efter besöket: Du och din häst får tips och råd på hur ni ska gå vidare med träning och behandling. Jag för journaler som sparas inför uppföljande behandlingar. Du som hästägare har rätt till en kopia. Om det dyker upp frågor och funderingar mellan gångerna finns jag tillgänglig på mail och telefon.

Kontraindikationer: Hästen får inte masseras om den har feber eller inflammationer, akut skada, hud- eller blodsjukdomar, är dräktig eller går på mediciner. Rådgör med din veterinär om du är osäker. Massagen är ett kompletterande alternativ, inte en ersättning till veterinärvård!

Priser 2020

Massagebehandling (ca 60 min) » 500:- 
Vid resor över 2 mil tillkommer reseersättning på 25 kr/mil.

OBS! Fr.o.m. 2019 har jag valt att inte ta på mig fler nya massagekunder. Detta på grund av tidsbrist och till förmån för egen vidareutbildning inom belöningsbaserad hästträning och satsning på lektions- och utbildningsverksamhet. Om du söker en hästmassör i Eskilstunatrakten är du ändå varmt välkommen att kontakta mig för tips och rekommendation om andra verksamma massageterapeuter! 


Bokningsvillkor Hästmassage

  • Bokning sker enklast via mail info@equituna.se men det går även bra att ringa mig för mer information. Om jag inte svarar, lämna ett meddelande med namn och nummer så ringer jag upp.
  • Betalning sker på plats via Swish, förskottsbetalning till bankgiro, alternativt faktureras behandlingen med 10 dagars betalningsvillkor.
  • Avbokning som sker mindre än 24 timmar innan det bokade tillfället, debiteras med hela avgiften via faktura. Undantagsfall vid akut sjukdom.
  • Jag åker endast ut för enstaka behandlingar i Eskilstuna med omnejd, och masserar max 3 hästar vid samma tillfälle för att undvika hög arbetsbelastning.
  • Vid resor längre än 2 mil (från Eskilstuna centrum) tillkommer milersättning med 25 kr/mil.