Hästmassage

Har din häst begränsade rörelser, är svår att ställa i något varv, öm i ryggen eller upplevs bråkig i ridningen? Allt detta kan vara tecken på muskelspänningar, vilket hästmassage har en positiv inverkan på. Massagen stimulerar nämligen läkning genom att minska spänningar och öka cirkulationen i kroppen. Den är också förebyggande eftersom behandlingen underhåller och mjukar upp muskulaturen.


massageMin utbildning: Jag är diplomerad hästmassör samt sadelspecialist och erbjuder i dagsläget massagebehandlingar på häst i Eskilstuna med omnejd. I mån av tid kan jag vid förfrågan åka längre sträckor. Under de senaste åren har jag även gått grundkurser i hovvård, läst en universitetskurs i hästens beteendebiologi, varit på kurser och föreläsningar i Akademisk ridkonst m.m. I takt med att jag vidareutbildar mig kommer fler tjänster inom friskvård på häst att tillkomma.

Inför besöket: Hästen ska vara ren och torr samt stå i en för hästen trygg och säker miljö, med gott om utrymme för mig som massör att arbeta runt hästen.

Under besöket: Du som hästägare kommer att få svara på lite frågor kring hästens bakgrund, upplevda problem och användningsområden. Därefter analyserar jag hästen både i rörelse och stillastående, för att upptäcka eventuella rörelsestörningar eller ojämn muskeluppbyggnad. Sedan känner jag igenom hela hästen efter spänningar, för att slutligen utföra själva massagebehandlingen.

Efter besöket: Du och din häst får tips och råd på hur ni ska gå vidare med träning och behandling. Jag för journaler som sparas inför uppföljande behandlingar. Du som hästägare har rätt till en kopia. Om det dyker upp frågor och funderingar mellan gångerna finns jag tillgänglig på mail och telefon.

Priser 2017

Massagebehandling (ca 60 min) » 500:- inkl moms & resa inom Eskilstuna.
Vid resor över 3 mil tillkommer reseersättning på 25 kr/mil.
Godkänd för F-skatt.OBS:
 Hästen får inte masseras om den har feber eller inflammationer, akut skada, hud- eller blodsjukdomar, är dräktig eller går på mediciner. Rådgör med din veterinär om du är osäker. Massagen är ett alternativ, inte en ersättning till veterinärvård!