Ridläger och tårta

Idag är min sista dag på en 2,5 veckors lång semester. Första veckan spenderades i norra Värmland hemma hos familjen. Andra vecken på Gotland med mina två bästa vänner. De sista dagarna med mina underbara hästar! I helgen var jag och Micko iväg på AR-läger hos vår tränare Maria Ullerud. Det har varit fantastiskt roligt, lärorikt och inspirerande! På fredagen fick vi testa på väpnarprovets program i groundwork och longering. Det var kul! Kommer träna vidare på de övningarna här hemma.

Resten av helgen har Micko agerat ridhäst! Helt otroligt att jag numera kan lasta min ponny, åka iväg till ett annat stall, och rida lektioner. Som om vi aldrig gjort annat. Det här fanns inte på kartan för ett par år sedan. Fantastiska ponny ♥

DSC_5233 copy

Foto: Madeléne Buskas

På lördagens första lektion åkte jag dock i backen 😉 Satt upp från pall och precis när jag skulle sätta mig flyttade han sig, vilket gjorde att jag hamnade lite långt bak på ryggen. Otäckt tyckte ponnyn och sprang iväg några steg. Tog det lugnt och hängde bara på honom några gånger resten av lektionen. På eftermiddagen satt jag upp utan problem. Vi gick några varv och avslutade sedan. Under söndagen skickade Maria ut oss på lång lina. Påbörjade inlärning av tygelns och skänkelns betydelse. Micko var huuur duktig som helst! Lugn, koncentrerad och lyhörd även för mina vikthjälper.

DSC_6079 copy

Foto: Frida Pettersson

Väl hemma igen har Micko fått två dagars välförtjänt vila. Tog en lååång barbackatur på Rooster i måndags tillsammans med Frida och Ronja. Vi hoppade terränghinder i skogen vilket kanske var lite överambitiöst på en travhäst som vilat i tre veckor… åkte i backen igen när tuppen la av en bockserie efter ett hoppat hinder. Landade fint på rumpan, är öm i hela kroppen än och lär säkert vara resten av veckan, hehe. På mina egna hästar är nu ställningen 3 st ofrivilliga avsittningar på 7,5 år för Rooster och 1 st på 3 månader för Micko (om man bara räknar när jag ridit honom). Så jag har faktiskt inte behövt bjuda på tårta så många gånger genom åren. Får hoppas att det fortsätter så och att inte helgens flugturer blir en ny trend!

Fler bilder från helgens AR-läger finns att se HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *