2 Comments

  1. Du är så himla klok i allt du skriver!
    Jag önskar att jag kunde få följa ett med ett föl från grunden och rida in precis som jag själv vill (långsiktig dröm)! Men rent generellt skulle jag träna mycket innan själva inridningen, olika tyngder på ryggen, sadlar, mycket tömkörning osv osv och sen inte rida in förrän vid 5-6 års ålder på riktigt (kanske sitta någon gång innan men en häst är inte färdigutvecklad i hela kroppen innan 5-6 och jag vill inte rida in innan dess då.) Så en lång och försiktig process skulle jag göra det till. 🙂
    Hur gammal är det Micko är och hur kommer det sig att han inte var inriden när du fick/köpte honom? 🙂

    • Hanna Rattfeldt

      Tack för din kommentar Sandra! Tycker du också låter väldigt klok i dina tankegångar 🙂 Micko fyllde 15 i år, innan han kom till mig för 4,5 år sedan hade ingen tagit tag i hans träning. Han var menad att bli distanshäst fick jag berättat för mig, men så blev det ingenting av honom istället. Har bara gått som sällskap åt andra hästar i princip. Så när jag fick honom var han väldigt oerfaren och betedde sig nästan som en ohanterad unghäst. Allt nytt var läskigt och jobbigt, så jag har fått jobba mycket med hans självförtroende innan jag öht kunnat tänka tanken att prova sitta upp. Idag är han en helt annan häst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *